De ce e important sa le citim zilnic copiilor, chiar de la varste foarte mici?

Autor Editura Cartea Copiilor

Succesul la scoala si, mai tarziu, in viata, incepe acasa, cu 20 de minute de lectura zilnica impreuna cu copilul dumneavoastra

Copiii carora li se citeste incepand de la varste mici vor invata sa citeasca mai usor si mai repede decat cei carora nu li s-a citit. Sa le citim copiilor este cea mai usoara si mai putin costisitoare metoda prin care ii putem ajuta sa aiba succes la scoala. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face ca parinti.

Copiii invata sa citeasca la scoala, dar de multe ori asociaza cititul cu lectiile si nu cu o activitate distractiva. De departe cea mai eficienta metoda de a-i incuraja pe copii sa iubeasca lectura si cartile este sa le citim de mici, si cu cat incepem mai devreme, cu atat sansele de succes sunt mai mari.

S-a prezis, la un moment dat, sfarsitul cuvantului tiparit. Dimpotriva, internetul a facut cititul o parte si mai importanta din viata noastra. Internetul in sine este o uriasa sursa de informatii si de divertisment, bazata pe umilul cuvant scris. Pentru a utiliza internetul in mod eficient, pentru a evalua corect valoarea informatiilor de pe web, capacitatea de a citi si de a gandi critic este vitala.

Cititul este o abilitate foarte importanta pe care trebuie s-o invete copiii nostri. Va imaginati cum ar fi sa treaca o zi fara sa cititi? Cititul este necesar nu doar pentru a supravietui in lumea scolii sau a universitatii, ci si ca adult. Abilitatea de a invata despre subiecte noi si de a gasi informatii utile depinde de competenta de a citi si de a analiza materialul citit. Copiii carora li se citeste de mici vor invata sa fie ei insisi buni cititori. Cu cat li se citeste mai mult copiilor, cu atat sunt mai interesati sa invete sa citeasca.

Important este ca si copilul dumneavoastra sa ajunga sa deschida o carte de placere, singur, fara sa-i recomandati dumneavoastra si fara sa i se spuna de la scoala.

Cititul zilnic copiilor:

– contribuie la crearea unei relatii stranse intre copii si adulti;

– ajuta la dezvoltarea capacitatii de exprimare, a memoriei si creativitatii;

– ii expune pe copii la cuvinte noi si ii invata structura gramaticala corecta a limbii;

– ii ajuta sa invete sa gandeasca si imbunatateste capacitatea de concentrare;

– ii ajuta sa invete mai usor si sa aiba succes la scoala;

– ii invata valori morale;

– previne excesul de televizor sau calculator;

– ajuta la crearea dorintei de cunoastere si de a invata pentru tot restul vietii.

http://www.carteacopiilor.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.