De ce e important sa le citim zilnic copiilor, chiar de la varste foarte mici?

Autor Editura Cartea Copiilor

Succesul la școala și, mai tarziu, in viata, incepe acasa, cu 20 de minute de lectura zilnica impreuna cu copilul dumneavoastra

Copiii carora li se citește incepand de la varste mici vor invata sa citeasca mai ușor și mai repede decat cei carora nu li s-a citit. Sa le citim copiilor este cea mai ușoara și mai putin costisitoare metoda prin care ii putem ajuta sa aiba succes la școala. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face ca parinti.

Copiii invata sa citeasca la școala, dar de multe ori asociaza cititul cu lectiile și nu cu o activitate distractiva. De departe cea mai eficienta metoda de a-i incuraja pe copii sa iubeasca lectura și cartile este sa le citim de mici, și cu cat incepem mai devreme, cu atat șansele de succes sunt mai mari.

S-a prezis, la un moment dat, sfarșitul cuvantului tiparit. Dimpotriva, internetul a facut cititul o parte și mai importanta din viata noastra. Internetul in sine este o uriașa sursa de informatii și de divertisment, bazata pe umilul cuvant scris. Pentru a utiliza internetul in mod eficient, pentru a evalua corect valoarea informatiilor de pe web, capacitatea de a citi și de a gandi critic este vitala.

Cititul este o abilitate foarte importanta pe care trebuie s-o invete copiii noștri. Va imaginati cum ar fi sa treaca o zi fara sa cititi? Cititul este necesar nu doar pentru a supravietui in lumea școlii sau a universitatii, ci și ca adult. Abilitatea de a invata despre subiecte noi și de a gasi informatii utile depinde de competenta de a citi și de a analiza materialul citit. Copiii carora li se citește de mici vor invata sa fie ei inșiși buni cititori. Cu cat li se citește mai mult copiilor, cu atat sunt mai interesati sa invete sa citeasca.

Important este ca și copilul dumneavoastra sa ajunga sa deschida o carte de placere, singur, fara sa-i recomandati dumneavoastra și fara sa i se spuna de la școala.

Cititul zilnic copiilor:

– contribuie la crearea unei relatii stranse intre copii și adulti;

– ajuta la dezvoltarea capacitatii de exprimare, a memoriei și creativitatii;

– ii expune pe copii la cuvinte noi și ii invata structura gramaticala corecta a limbii;

– ii ajuta sa invete sa gandeasca și imbunatatește capacitatea de concentrare;

– ii ajuta sa invete mai ușor și sa aiba succes la școala;

– ii invata valori morale;

– previne excesul de televizor sau calculator;

– ajuta la crearea dorintei de cunoaștere și de a invata pentru tot restul vietii.

http://www.carteacopiilor.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.