Micul Curios

Despre Noi

Salut ! Suntem Geanina, Ionut, Ana si Filip. O familie vesela – doi parinti si doi copii, oamenii din spatele site-ului Micul Curios. Incantati de cunostinta! 🙂

Povestea Micului Curios a inceput pe cand primul nostru bebe, Ana, avea doar cateva luni. Am privit fascinati cum descopera lumea si am redescoperit-o si noi odata cu ea. Am fost preocupati inca de la inceput de sanatatea, bunastarea si educatia micutei noastre, incercand sa-i oferim exclusiv jucarii din materiale prietenoase, antialergice si care sa-i puna capsorul la contributie. Intr-o piata invadata de plastic, nu a fost lucru usor, iar oferta de jucarii din materiale prietenoase, si asa saracacioasa, lasa de multe ori de dorit la capitolul „design”. Asa ne-a venit pentru prima oara ideea de a crea de la zero carticele senzoriale pentru bebelusi si copii mici. Odata cu venirea pe lume a fratiorului Anei, Filip, am luat-o de la capat cu aceleasi probleme si dileme in ceea ce priveste jucariile. Si ne-am hotarat sa ne apucam de treaba!

In afara de faptul ca suntem parinti – si cine stie mai bine ce le place copiilor, decat cei care „joaca” acest rol 24/7? 🙂 -, formarea noastra profesionala se invarte tot in jurul piticilor (mami – absolventa de liceu pedagogic, tati – actor cu experienta in teatru pentru copii si teatru de papusi). Si pentru ca iubim tare-tare cartile de orice fel, credeam ca cel mai bun lucru pe care il putem face este sa transmitem aceasta dragoste si copiilor. Pas cu pas, inca din primele luni de viata, pornind de la cartile senzoriale din materiale textile.

Punem toata creativitatea si toate cunostintele noastre pedagogice in crearea acestor carti-jucarie pe care copiii n-au cum sa nu le iubeasca!

Punem accentul pe educatie pentru ca vrem sa oferim copiilor posibilitatea de a se dezvolta armonios inca de la cele mai mici varste. Cartile senzoriale din materiale textile starnesc curiozitatea, dezvolta atentia, abilitatile motrice, senzoriale si mintale si stimuleaza creativitatea. Acestea sunt confectionate din materiale prietenoase, cu texturi variate, pentru ca degetelele celor mici sa poata lua contact cu diversitatea lumii inconjuratoare.

Adresandu-ne, prin produsele pe care le cream, copiilor de varste fragede, care exploreaza ducand totul la gura si care nu au un control total asupra actiunilor lor, intelegem ca este esential sa producem lucruri sigure si investim toata atentia noastra in aceasta directie – toate paginile cartilor rezista la tensiuni, torsiuni, soc, saliva, spalari dese fara ca vreun element sa fie dislocat (evitand, deci, posibilitatea ca elementele cartii sa fie inghitite de cei mici).

Suntem atenti si la alte detalii, care – chiar daca nu la fel de importante ca siguranta – completeaza in mod armonios imaginea produsului, asa ca am gandit niste ambalaje cat se poate de simpatice pentru carticelele noastre. Mai mult, coperta fiecarei carti se poate personaliza cu nume, data nasterii sau orice mesaj/simbol potrivit ca dimensiuni. Doua motive in plus pentru care produsele noastre sunt numai bune de oferit in dar.

Haideti sa facem cat mai multe copilarii fericite! Pentru ca fiecare copil este, fara doar si poate, un Mic Curios. 🙂

Pe curand,

Geanina, Ionut, Ana & Filip