Micul Curios

Despre Noi

Salut ! Suntem Geanina, Ionuţ, Ana şi Filip. O familie veselă – doi părinţi şi doi copii, oamenii din spatele site-ului Micul Curios. Încântaţi de cunoştinţă! 🙂

Povestea Micului Curios a început pe când primul nostru bebe, Ana, avea doar câteva luni. Am privit fascinaţi cum descoperă lumea şi am redescoperit-o şi noi odată cu ea. Am fost preocupaţi încă de la început de sănătatea, bunăstarea şi educaţia micuţei noastre, încercând să-i oferim exclusiv jucării din materiale prietenoase, antialergice şi care să-i pună căpşorul la contribuţie. Într-o piaţă invadată de plastic, nu a fost lucru uşor, iar oferta de jucării din materiale prietenoase, şi aşa sărăcăcioasă, lasă de multe ori de dorit la capitolul „design”. Aşa ne-a venit pentru prima oară ideea de a crea de la zero cărticele senzoriale pentru bebeluşi şi copii mici. Odată cu venirea pe lume a frăţiorului Anei, Filip, am luat-o de la capăt cu aceleaşi probleme şi dileme în ceea ce priveşte jucăriile. Şi ne-am hotărât să ne apucăm de treabă!

În afară de faptul că suntem părinţi – şi cine ştie mai bine ce le place copiilor, decât cei care „joacă” acest rol 24/7? 🙂 -, formarea noastră profesională se învârte tot în jurul piticilor (mami – absolventă de liceu pedagogic, tati – actor cu experienţă în teatru pentru copii şi teatru de păpuşi). Şi pentru că iubim tare-tare cărţile de orice fel, credeam că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să transmitem această dragoste şi copiilor. Pas cu pas, încă din primele luni de viaţă, pornind de la cărţile senzoriale din materiale textile.

Punem toată creativitatea şi toate cunoştinţele noastre pedagogice în crearea acestor cărţi-jucărie pe care copiii n-au cum să nu le iubească!

Punem accentul pe educaţie pentru că vrem să oferim copiilor posibilitatea de a se dezvolta armonios încă de la cele mai mici vârste. Cărţile senzoriale din materiale textile stârnesc curiozitatea, dezvoltă atenţia, abilităţile motrice, senzoriale şi mintale şi stimulează creativitatea. Acestea sunt confecţionate din materiale prietenoase, cu texturi variate, pentru ca degeţelele celor mici să poată lua contact cu diversitatea lumii înconjurătoare.

Adresându-ne, prin produsele pe care le creăm, copiilor de vârste fragede, care explorează ducând totul la gură şi care nu au un control total asupra acţiunilor lor, înţelegem că este esenţial să producem lucruri sigure şi investim toată atenţia noastră în această direcţie – toate paginile cărţilor rezistă la tensiuni, torsiuni, şoc, salivă, spălări dese fără ca vreun element să fie dislocat (evitând, deci, posibilitatea ca elementele cărţii să fie înghiţite de cei mici).

Suntem atenţi şi la alte detalii, care – chiar dacă nu la fel de importante ca siguranţa – completează în mod armonios imaginea produsului, aşa că am gândit nişte ambalaje cât se poate de simpatice pentru cărticelele noastre. Mai mult, coperta fiecărei cărţi se poate personaliza cu nume, data naşterii sau orice mesaj/simbol potrivit ca dimensiuni. Două motive în plus pentru care produsele noastre sunt numai bune de oferit în dar.

Haideţi să facem cât mai multe copilării fericite! Pentru că fiecare copil este, fără doar şi poate, un Mic Curios. 🙂

Pe curând,

Geanina, Ionuţ, Ana & Filip